Кабмін розбереться з ДІУ і чорнобильцями

П'ятниця, 24 квітня 2009, 18:34 -

Уряд на засіданні у п'ятницю має намір урегулювати ситуацію з роботою державної іпотечної установи (ДІУ), щоб люди знову змогли отримувати кредити на житло.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

"Державна іпотечна установа має державні гроші, які вона може надавати банкам для надання населенню іпотечних кредитів, які є пільговими і які дають можливість людям придбати квартиру в розстрочку", - сказала вона.

"На жаль, державна іпотечна установа у попередні часи припускалася таких рішень, коли гроші, які необхідні будівельникам, просто осідали на депозити у славнозвісні банки - "Надра" і "Родовід". Ми будемо приймати рішення про затвердження порядку функціонування державної іпотечної установи", - зазначила прем'єр.

Реклама:

Тимошенко зазначила, що будь-які рішення щодо використання грошей, які "в цей важкий час мусять підтримати антикризову програму в будівельній галузі", будуть ухвалюватися винятково Кабміном.

Крім того, уряд має намір ухвалити рішення для погашення кредиторської заборгованості на придбання житла у 2008 для громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Прем'єр наголосила, що ухвалення цього рішення дасть можливість надати квартири чорнобильцям, які перебувають на обліку.

Як повідомлялося, у 2009 році ДІУ має намір рефінансувати банки для видачі іпотечних кредитів на 1,15 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: