Вітчизняні підприємства просять залучати їх до модернізації ГТС

Четвер, 23 квітня 2009, 11:53

Вітчизняні підприємства просять залучати їх до модернізації газотранспортної системи.

З таким проханням до уряду звернулася профспілка працівників машинобудування і металообробки України "Машметал".

Про це повідомляє інформаційний відділ ВАТ "Сумське НПО ім. М.В.Фрунзе" (входить до групу компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина), профспілка якого є ініціатором звернення. У ньому представлені пропозиції, які базуються на практичних можливостях українських машинобудівних компаній у сфері оснащення нафтопромислових і газотранспортних об'єктів.

Зокрема, мова йде про потужності ВАТ "Сумське НПО ім. М.В.Фрунзе", які дозволяють виготовляти повний комплекс устаткування для газової і нафтової промисловості. Підприємство готове забезпечити ГТС України могутніми сучасними компресорами, системами автоматичного керування й іншим устаткуванням. Підприємства-партнери ВАТ "Мотор Січ" і ВАТ "Заря-Машпроект" - газотурбінними установками; ТОВ "Чернівецький машзавод" і ТОВ "Сніжнянськхіммаш" - газоочисним, газопідготовчим устаткуванням та арматурою.

Реклама:

На думку генерального директора ВАТ "Сумське НПО ім. М.В. Фрунзе" Ігоря Іванова, технічні можливості вітчизняних машинобудівних компаній дозволяють на 90% забезпечити процес реконструкції ГТС.

"Українське устаткування напевно буде дешевше за ціною, не поступаючись в плані якості закордонним аналогам. Наша перевага також у можливості забезпечення місцевого сервісного обслуговування газотранспортних об'єктів. Але головне - залучення українських машинобудівників до реконструкції ГТС повинне позитивно позначитися на рості національного ВВП, зайнятості населення, що, безумовно, повинне бути першим пріоритетом для будь-якого уряду", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!