Тимошенко замінила антикризову програму кредитом МВФ?

П'ятниця, 17 квітня 2009, 16:09

 

Про це вона заявила у п'ятницю на брифінгу, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я думаю, що в українському суспільстві і в українському політикумі останнім часом постійно ставлять одне й те саме запитання. Чи є в українського уряду антикризова програма? Це питання в політиці можуть задавати тільки непоінформовані люди, тому що меморандум про економічну й фінансову політику, який розроблявся Україною разом зі світовими експертами, представленими Міжнародним валютним фондом, і є тією потужною антикризовою программою", - сказала вона.

Тимошенко зазначила, що в нинішніх умовах, коли економічна ситуація змінюється досить швидко, будь-яка антикризова програма має періодично переглядатися й корегуватися.

Реклама:

І саме таким чином здійснюється робота за програмою співпраці між МВФ і Україною.

Тимошенко підкреслила, що в останні два тижні МВФ і Україна достатньо ефективно переглянули програму співпраці й відкоригували антикризові дії уряду.

Отриманий в результаті документ, переконана вона, стане ефективним інструментом для покращення економічної й фінансової ситуації в країні.

5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.

10 листопада 2008 року фонд виділив Україні перший транш кредиту на 4,5 млрд. доларів.

Другий транш кредиту у розмірі 2,8 мільярда доларів може бути виділений у травні 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: