Порятунок банків буде неповним без МВФ

Четвер, 16 квітня 2009, 08:40

Починати процес рекапіталізації банків можна до надходження коштів МВФ, але для його завершення необхідний другий транш кредиту.

Про це заявив голова Ради НБУ Петро Порошенко, поувідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Уряд разом з Національним банком ухвалив необхідну постанову, якою затвердив процедуру рекапіталізації. І я впевнений в тому, що шлях до рекапіталізації розблоковано", - сказав він.

"Для ефективного здійснення рекапіталізації необхідно надходження другого траншу МВФ. Ми не говоримо про те, що без цього не можна починати, але виконати річний обсяг рекапіталізації, який заплановано в Державному бюджеті, можливо за умови надходження цього траншу", - додав Порошенко.

Реклама:

Голова Ради НБУ також пояснив, що немає жодних розбіжностей між сумою рекапіталізації, закладеної в бюджет (44 млрд. грн.), та сумою, яку озвучив, як необхідну для рекапіталізації, в.о. міністра фінансів Ігор Уманський (20 млрд. грн.).

"На сьогоднішній день, у відповідності зі стрес-тестами банків, проведення аудиту, потреба в коштах, які закривають розрив по дефіциту найбільших банків, не перевищує 20 млрд. Сума 44 млрд. - це резерв коштів, які можуть знадобитися і можуть бути використані у разі необхідності протягом усього року", - сказав він.

Як повідомлялося, 14 квітня Кабінет міністрів і Національний банк прийняли спільну постанову про початок рекапіталізації українських банків, в яких знаходяться тимчасові адміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!