БЮТ зробив Ющенка винним у провалі антикризових законів

Вівторок, 14 квітня 2009, 14:07

Фракція БЮТ звинувачує президента Віктора Ющенка у зриві голосування за законопроекти, спрямовані на співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це від імені фракції заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, повідомляє агентство "УНІАН".

"Сьогодні, 14 квітня, за прямої й очевидної вказівки президента Ющенка було провалено антикризові проекти законів", - сказав він.

Кириленко зауважив, що ці законопроекти були погоджені зі світовими фінансовими організаціями, однак "президент дав пряму вказівку частині депутатів, яких він особисто контролює, не голосувати за вказаний пакет".

Реклама:

Як повідомлялося, народні депутати не включили до порядку денного у вівторок законопроекти, необхідні для отримання чергового траншу МВФ.

За включення даних законопроектів в порядок денний голосували в повному складі фракції БЮТ та Блоку Литвина, але фракція НУ-НС голосувала лише частково, тому голосів не вистачило. Також пропозицію не підтримали фракції Партії регіонів і комуністів у повному складі.

Як раніше пояснив народний депутат В'ячеслав Кириленко, депутати від групи "За Україну", що входить до складу фракції НУ-НС, не голосували за внесення до порядку денного цих законопроектів, оскільки вони несуть загрозу для певних секторів економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: