Рада провалила ухвалення законів для МВФ

Вівторок, 14 квітня 2009, 11:07

Верховна Рада відмовилася включати до порядку денного три закони, необхідні для отримання другого траншу кредиту МВФ.

За їх включення проголосувало 200-208 депутатів. Не голосували комуністи, Партія регіонів та більше частина НУНС.

Перший законопроект передбачав отримання НАК "Нафтогаз України" компенсації з бюджету різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії.

Другий закон передбачав раціоналізацію використання коштів державного бюджету та бюджету Пенсійного фонду, зокрема обмеження максимального розміру пенсії .

Реклама:

Крім того проектом пропонувалося встановлення фіксованого розміру страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування для фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок).

Третій закон стосувався також врегулювання питань пенсійного забезпечення, зокрема, визначення вартості одного року страхового стажу та порядку перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Всі ці закони називалися необхідними для отримання кредиту МВФ.

"Це наслідки вчорашньої ради, що треба ухвалити рішення в інтересах країни", - прокоментував не голосування депутатів спікер Литвин.

Водночас представник Блоку Литвина Олег Зарубінський запропонував звернутися за поясненнями до президента, оскільки він закликав усіх голосувати за закони. А натомість його фракція не проголосувала.

"Тобто або президента вже не слухають навіть у його фракції, або іде лицемірство. Можливо, треба звернутися до президента за поясненнями, на що реально спрямований його заклик", - запитав депутат.

Представник регіонів Олександр Єфремов натомість закликав припиняти спроби "пропихнути те, що впихується, та іти далі по порядку денному".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!