Путін копає під RosUkrEnergo

Четвер, 5 березня 2009, 08:34

Рахункові палати Росії та України паралельно перевіряють діяльність компанії RosUkrEnergo.

Про це виданню "Дело" повідомив аудитор Рахункової палати Росії (СПР) Сергій Сухорєв.

За його словами, предметом ревізії для російської сторони є поставки в Україну газотрейдером блакитного палива та виконання всіх зобов'язань посередника. Висновки аудиторів можуть бути готові вже у квітні.

"Говорити про остаточні результати перевірки ще рано, думаю, що вона буде завершена у найближчий місяць", - сказав Сухорєв.

Реклама:

За його словами, роботою RosUkrEnergo вже встигли зацікавитися і депутати Ради Федерацій Росії.

Паралельно з СПР перевіряє діяльність RosUkrEnergo і Рахункова палата України, з якою російська сторона має договір про співпрацю ще з 1998 року.

Зовсім недавно, за словами Сергія Сухорєва, керівництво СПР зустрічалося з головою української Рахункової палати Валентином Симоненком та був підписаний протокол про паралельну перевірку структури, що контролюється українським бізнесменом Дмитром Фірташем.

В українській Рахунковій палаті також підтвердили інформацію про перевірку діяльності RosUkrEnergo.

"На сьогодні йде перевірка, але її результати стануть відомі мінімум через кілька тижнів", - говорить секретар палати Анатолій Юхімчук.

"Ініціатива розслідування належить Юлії Тимошенко і Володимиру Путіну, однак дуже дивно, що це питання було покладено на Рахункову палату України та Росії, - розповіло інше джерело видання в Рахунковій палаті, яку побажало залишитися невідомим. - Адже, як відомо, наші органи перевіряють розрахункові операції державних органів, яким RosUkrEnergo не є ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!