Києву дозволили взяти 1,2 мільярда кредитів під векселі

Четвер, 26 березня 2009, 15:51

Уряд погодився з пропозицією Київської міськдержадміністрації про оформлення зобов'язань за кредитами, одержуваних в банках для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету Києва, на загальну суму 1,2 млрд. грн. простими векселями з терміном погашення до двох років.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів №308 від 25 березня, оприлюдненій у четвер, зазначені суми кредитів повинні зараховуватися на окремий рахунок Держказначейства з перерахуванням не менше 924,22 млн. грн. на рахунок "Київенерго".

Уряд також дозволив КМДА залучити зазначені кредити поза рамками положення про держзакупівлі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до розпорядження, до повного погашення векселів отримання Києвом кредитів для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету може здійснюватися без обмежень, встановлених Мінфіном.

Уряд також доручив Мінфіну за час підготовки змін до держбюджету-2009 і проект держбюджету на 2010 та 2011 роки передбачити джерела фінансових ресурсів для здійснення розрахунків міськбюджету Києва за векселями.

Раніше Київрада 19 березня проголосувала за залучення кредиту на суму 1,2 млрд. грн. для відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію "Київенерго", а також для вирішення інших нагальних потреб.

Передбачається, що його видасть банк "Хрещатик" (Київ) з низкою інших банків за допомогою рефінансування НБУ та під заставу об'єктів комунальної власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: