Ющенко летить до Брюселю на конференцію щодо ГТС

Понеділок, 23 березня 2009, 10:07 -

23 березня Віктор Ющенко візьме участь у міжнародній інвестиційній конференції з питань модернізації української ГТС, яка відбудеться у Брюсселі.

Про це на брифінгу в секретаріаті президента повідомила прес-секретар голови держави Ірина Ванникова.

"Голова держави розцінює цю конференцію як результативну точку трирічної дипломатичної роботи, спрямованої на досягнення мети - інтеграцію України до європейського енергетичного простіру",- підкреслила вона.

Як зазначила Ванникова, Україна виступила з ініціативою такої конференції, маючи на меті залучити інвестиційний ресурс для модернізації національної газотранспортної системи.

Реклама:

Важлива місія цього масштабного технологічного проекту - зменшити ризики поставок природного газу європейським споживачам, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

На думку президента, цей проект є компонентом політики європейської інтеграції України, стратегічною метою якої є членство нашої держави в ЄС. З огляду на це, голова держави вважає, що вже сьогодні необхідно починати модернізацію української ГТС відповідно до правових та технічних стандартів і нормативів Євросоюзу.

"Віктор Ющенко високо оцінює шанси країни на прийняття позитивного концептуального рішення за участю глав делегацій, що будуть представлені на Конференції", - наголосила Ванникова..

"Президент наголошує на необхідності вироблення єдиної позиції української влади з даного питання. З цією метою, а також для економії бюджетних коштів, він запросив прем'єр-міністра України, яка також візьме участь у  конференції, летіти до Брюсселя одним літаком", - зазначила вона.

Під час візиту заплановано переговори голови держави з президентом Європейського інвестиційного банку, де, зокрема, буде порушено тему отримання Україною кредитної лінії з фінансування малого й середнього бізнесу.

Ця зустріч відбудеться у рамках продовження діалогу з МВФ. Президент зауважив, що принципові вимоги МВФ до України не знято, попри позитивну складову останніх сигналів від керівників цієї установи. Це насамперед проведення пенсійної реформи, зміна акцизної політики, стабілізація банківської системи і курсової політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: