НБУ увійшов до "Родовід Банку". Оновлено

Понеділок, 16 березня 2009, 16:28

Національний банк України (НБУ) 16 березня ввів тимчасову адміністрацію до "Родовід Банку".

Про це повідомляє агентство "Інтефакс-Україна" з посиланням на прес-службу комерційного банку в понеділок.

"З 16 березня 2009 року НБУ введена тимчасова адміністрація в ВАТ "Родовід Банк". Введення тимчасової адміністрації є передумовою до участі держави спільно з групою компаній" Істіл "в рекапіталізації "Родовід Банку", - вказується в прес-релізі.

Згідно з повідомленням, з метою створення сприятливих умов для поліпшення фінансового стану банку введено мораторій на задоволення вимог кредиторів терміном на шість місяців - до 15 вересня 2009 року.

Як повідомлялося, ISTIL Group раніше заявляла про намір оформити в березні операцію з придбання 51% ТОВ "РБ Капітал-груп", яке володіє 76,8% акцій "Родовід Банку".

Тимчасовим адміністратором банку призначена фізична особа - незалежний  експерт Мироненко Віктор Петрович, йдеться в повідомленні НБУ.

Реклама:

Враховуючи зазначене, банки-кореспонденти, які мають кореспондентські відносини з ВАТ "Родовід Банк", повинні здійснювати операції за кореспондентськими рахунками лише за підписом тимчасового адміністратора Мироненка  або уповноважених ним осіб.

ВАТ "Родовід Банк" (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") засновано 1990 року. Згідно з даними НБУ, до 1 січня 2009 року за розміром загальних активів банк займав 20 місце (13,196 млрд. грн.) серед 182 діючих у країні банків.

International Steel & Tube Industries Limited (Istil) - група компаній, заснована 1991 року громадянином Великобританії пакистанського походження Мохаммад Захуром.

Як відомо, тимчасові адміністрації було введено до дев'яти банків: "Промінвестбанк", "Укрпромбанк", "Національний кредит", "Причорномор'я", "Київ", а також "Надра", "Західінкомбанкм", "Одеса-Банк", "Трансбанк". "Родові Банк" вже десятий за рахунком банк, в якому знаходиться имчасова адміністрація.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!