Туроператори підлаштовуються під кризу

П'ятниця, 13 березня 2009, 12:22
Голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля прогнозує зниження тарифів на туристичні послуги в 2009 році у зв'язку з фінансово-економічною кризою в країні.

Про це він сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Під час наради, яку ми проводимо з об'єктами господарювання, ми постійно говоримо про те, що необхідно враховувати реальне фінансове становище кожної родини, і якщо визначатися в тарифах (на 2009 рік) на туристичні послуги, ми повинні з метою стимулювання їти на зменшення цих тарифів", - заявив він.

У той же час Пахля відзначив, що деякі з туроператорів та суб'єктів господарювання вже заявили про намір знизити тарифи на майбутній літній сезон 2009 року.

Також голова Держслужби туризму і курортів повідомив, що Україну 2008 року за оперативними даними відомства відвідало близько 25 млн. чоловік, у той час як 2007 року - 23 млн. чоловік.

Також Пахля відзначив динаміку зниження поїздок за кордон українських туристів у зимовий сезон.

"Якщо порівнювати з 2008 роком, то динаміка говорить про те, що кількість туристів, які виявили бажання відвідати інші країни, вже знизилася на 19%", - сказав Пахля, додавши, що дана ситуація "дає величезні можливості для розвитку туристичного бізнесу в Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: