Уряд виключив дві статті з держбюджету на догоду МВФ

Середа, 11 березня 2009, 13:03
Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив низку рішень для співпраці з Міжнародним валютним фондом і отримання другого траншу кредиту, повідомив віце-прем'єр Григорій Немиря.

"Сьогодні було ухвалено три найважливіші рішення: внесено зміни до спільної постанови Кабінету міністрів і Нацбанку про порядок рефінансування банків в умовах кризи", - заявив Немиря на прес-конференції в Кабміні.

"Було внесено зміни до постанови Кабінету міністрів про питання участі держави в капіталізації банків, а також було ухвалено відповідні рішення - зміни до закону про відміну статей 84 і 86 закону про державний бюджет на 2009 рік", - додав віце-прем'єр.

За словами Немирі, у середу на засіданні уряду за участю представників МВФ і Світового банку обговорювалось питання про забезпечення незалежності функціонування Національного банку України, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ключова схема під час обговорення цього блоку питань є такою: незалежність Національного банку не означає відсутності підзвітності", - наголосив віце-прем'єр.

Реклама:
Як відомо, 23 лютого перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак повідомив про заклик МВФ до України скасувати 84 та 86 статті закону про держбюджет на 2009 рік, якими вводилася специфічна система рефінансування та її узгодження з урядом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: