ПФТС невпевнено знижується

Четвер, 26 лютого 2009, 18:22

У четвер, за результатами торгів на фондовому ринку, індекс ПФТС втратив 0,74%, опустившись до рівня 218,92 пункту.

В той же час розширений індекс UAI-50 додав 0,34%, досягши 20,34 пункту, пише видання FundMarket.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, укладено 76 угод. Обсяг торгів склав 19,8 млн. грн.

Обсяг торгів знову значно підріс, на цей раз  завдяки акціям. Однак у більшості випадків, що стало вже звичним для фондового ринку України, саме технічні угоди задавали ритм торгів.

Реклама:

В цілому ж емітентів, які закінчили торговельну сесію зі знаком плюс було стільки ж, скільки й тих, що подешевшали. З огляду на невизначеність, що панує на світових ринках цінних паперів, такий результат не став несподіванкою.

Серед "блакитних фішок" в "мінусі" закрилися: ВАТ "Дніпроенерго" (-12.50%), ВАТ "Західенерго" (-9.58%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-3.57%), ВАТ "Центренерго" (-1.54%), ВАТ "Укрнафта" (-1,04%).

У "другого" і "третьому" подорожчали акції наступних емітентів: ВАТ "Житомиробленерго" (+43.84%), ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод"(+6.67%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+2.41%).

В ціні втратило ВАТ "Донбасенерго" (-10.00%).

Лідерство за обсягом і росту утримує АТ "Дніпроспецсталь" (+65.22%) - 5,7 млн грн.

Лідером падіння став "Київський ювелірний завод" (-15.71%).

"S & P першим серед міжнародних рейтингових агентств знизило рейтинг України до преддефолтного рівня С за короткостроковими зобов'язаннями. Без прогресу в отриманні кредиту МВФ в найближчі тижні ми очікуємо аналогічних дій від інших агентств, що буде додатковим негативом для єврооблігацій українських емітентів.

Учора спред EMBI + Україна виріс до 3302 пунктів і відновив свій історичний максимум", - пояснив фінансовий аналітик ІК "Astrum Investment Management" Олександр Шкурпат.

З іншого боку, глава ради Національного банку Петро Порошенко вважає необ'єктивним зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's рейтингів України з В / В до ССС + / С і  зВ + / В до В-/ С.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!