Тимошенко таки надіслала контракти на експертизу. Але оцінки не буде?

Середа, 25 лютого 2009, 18:47
В Єврокомісії підтверджують, що прем'єр Юлія Тимошенко звернулася до ЄС з проханням проаналізувати газові контракти між Україною та Росією.

Про це в середу в Брюсселі повідомив речник Єврокомісара з енергетики Андріса Пієбалгса Ферран Тарраделлас Еспуні.

"Минулого тижня прем'єр Юлія Тимошенко дійсно звернулася з відповідним листом до голови Єврокомісії Баррозу, коли вони зустрічалися. В цьому листі вона просила комісію оцінити контракти", - сказав він.

Водночас він висловив сумнів, що Єврокомісія не даватиме оцінку цим контрактам.

"Я особисто маю сумнів, що Єврокомісія має оцінювати такі контракти між партнерами, але це моя особиста думка", - сказав він.

Реклама:

Він знову повторив, що на покращення іміджу Росії як країни постачальника та України як країни-транзитера знадобиться час.

Він навів приклад, що в Болгарії, яка залишилась без газу в результаті кризи, люди не могли "нагріти їжу для дітей".

"І якщо я спитаю цю жінку, чи ви думаєте, що Росія є надійним постачальником? Чи ви вважаєте Україну надійним транзитером? Я думаю, що відповідь цієї жінки буде чіткою: Ні", - наголосив він.

"Репутація - це те, що дуже важко побудувати і дуже легко порушити. Україна і Росія за 30 років побудували репутацію без перебоїв, навіть за часів холодної війни", - сказав він.

"Але криза нанесла велику шкоду, бо газу не було цілих два тижні тому Україні і Росії знадобиться час, щоб довести, що вони є надійними", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!