"OTP Банку" не вистачає коштів

Середа, 25 лютого 2009, 12:34
 

Брак капіталу найбільшого угорського банку OTP Bank Nyrt. може скласти близько 1,5 млрд. дол. у найближчі 2 роки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg і Bank of America.

"Ми не віримо в те, що в OTP в даний момент досить капіталу, щоб пережити рецесію" і збитки за безнадійними боргами, говориться в доповіді групи аналітиків Bank of America на чолі з Христиною Марзеа.

Країни Східної Європи постраждали під час світової фінансової кризи, який паралізував кредитно-грошові ринки та перекрив потоки інвестицій. Центральний банк Угорщини очікує, що ВВП країни скоротиться на 3,5% в 2009 році.

Реклама:

OTP веде переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку про можливу участь останнього в капіталі групи та її дочірніх банків, у тому числі на Україні, після того як чистий прибуток OTP зменшився минулого кварталу на 97%.

Деякі ключові ринки ОТР зіткнулися з проблемами: Угорщина, Україна і Сербія були змушені вдатися до міжнародної допомоги, щоб запобігти дефолту, кредитні рейтинги Росії та Болгарії були знижені через що очікується погіршення економічної ситуації.

У разі дефолту України або Угорщини потреби ОТР у додатковому капіталі значно перевищать 1,5 млрд. дол., стверджують аналітики Bank of America.

Ризики угорського банку в Україні оцінюються в 659 млрд. угорських форинтів (2,8 млрд. дол.).

Українська "дочка" угорського банку - ОТП Банк (Київ) планує збільшити статутний капітал на 39% за рахунок залучення 50 млн. дол. на умовах субординованого кредиту, а також прямого вливання коштів у статутний капітал на суму 100 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!