ПФТС поволі валиться

Вівторок, 17 лютого 2009, 14:47
У вівторок, 17 лютого, за ситуацією на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких пройшли угоди, зафіксоване сильно падаючий рух.

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 обрушився на 3.85%, досягши рівня в 22.14 пунктів. У той же час, за розрахунками ГК "ТАСК" індекс ПФТС звалився на 4,01% - до рівня 244,71 пункту, пише видання FundMarket .

Стан ринку вказує на те, що торги можуть зупинитися і зовсім - сьогоднішнє падіння занадто серйозне.

І причин для цього достатньо. Побоювання щодо дефолту ростуть з кожним днем, перспективи виходу з кризи занадто темні, національна валюта продовжує втрачати довіру населення, падіння промисловості відкидає економіку на кілька років назад, а ВВП за оцінками Нацбанку в січні впало на гнітючі 20%.

Сьогодні бурхливе зростання активності призвело до значних втрат на ринку акцій. 

Реклама:

"Західенерго"   втратила в ході сесії 10,54% . Загальна кількість угод, що припадають на цих емітентів, - 23.

Втрати понесла значна кількість акції: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-5%),  "Центренерго" (-8,05%), ВАТ "Мотор Січ" (-3,56%).

При цьому,  ПФТС  призупинила торги за акціями Єнакієвського метзаводу через падіння на 12,79% та Укрнафти через падіння на 11,13%.

Найбільше зниження зафіксовано за акціями "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод"  ( -42,86%), після значного росту наприкінці минулого тижня.

Всього один лише емітент залишився після торгів в "плюсі", ним виявився Дніпропетровський трубний завод, акції якого виросли на 0,62%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!