ЄБРР інвестує в Україну майже 1 млрд євро?

Понеділок, 16 лютого 2009, 20:11

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2009 році готовий інвестувати в Україну близько 1 млрд євро і розраховує на системні кроки щодо виходу країни з економічної кризи.

Про це повідомив президент ЄБРР Томас Міров в ході зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, повідомляється в прес-релізі секретаріату Верховної ради.

Миров зазначив, що в минулому році банк інвестував в Україну 900 млн євро, а "давні відносини України та Європейського банку реконструкції та розвитку свідчать, що Україна може розраховувати на підтримку ЄБРР". 

За його словами, допомога буде ставитися до стабілізації банківського сектора, інвестицій у модернізацію енергетичної сфери та ін.

Реклама:

"Ми хотіли б допомогти пережити ці непрості часи малому та середньому бізнесу України", - додав президент ЄБРР.

Миров також зробив акцент, що в нинішньої економічної ситуації важливо не тільки приймати правильні рішення і робити відповідні кроки, але і робити це вчасно. Литвин підкреслив, що на сьогоднішній день є очевидною "необхідність об'єднувати зусилля: "як усередині країни, так і з партнерами за її межами". 

Характеризуючи економічну ситуацію в Україні, глава парламенту назвав її "стабільною у своїй складності"

На його думку, для поліпшення ситуації дуже важливо стабілізувати банківську систему, повернути довіру до банків, а також скоординувати зусилля Президента і уряду в політиці рефінансування банків.

"У першу чергу допомагати потрібно надійним банкам, а також тим із них, які фінансують реальний сектор економіки", - сказав Литвин.

Не менш важливим фактором спікер вважає внесення змін до держбюджету. На його переконання, президент і уряд повинні подати узгоджений проект змін до бюджету, а в парламенті його слід відпрацювати з представниками місцевої влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: