Уряд змусить металургів модернізуватися

Понеділок, 16 лютого 2009, 12:07

Уряд України буде ініціювати прийняття закону про обов'язкову модернізації та реконструкцію вітчизняних металургійних підприємств з метою захисту навколишнього середовища в разі підписання угоди з Японією про реалізацію інвестиційних проектів у цій сфері.

Про це повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна".

Як говориться в прес-релізі Кабінету міністрів, про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 13 лютого на зустрічі з представниками японської корпорації Sojitz.

"Такий закон передбачатиме обов'язкову оцінку стану підприємств, до якої будуть залучатися експерти з Японії", - зазначається в документі.

Реклама:

Тимошенко також повідомила, що уряд України зацікавлений у модернізації та реконструкції газотранспортної системи з метою підвищення ефективності її роботи.

Прем'єр запропонувала представникам Sojitz Corporation створити спільну робочу групу, яка б вивчила можливість реалізації зазначених проектів і запропонувала проект міжурядової угоди, яка могла б бути підписана вже в березні цього року під час візиту української урядової делегації до Японії.

Sojitz Corporation - багатогалузева виробничо-торгова корпорація з 619 компаній, у тому числі 424 - за межами Японії. Її оборот у нинішньому фінансовому році (закінчується 31 березня) очікується на рівні 5,37 трлн ієн (58,5 млрд. дол.), чистий прибуток - 218 млн. дол. 

Основними підрозділами корпорації є машинобудування і аерокосмічна промисловість, енергетика та природні ресурси, хімія та пластмаси, нерухомість і деревообробка.

В Україні крім представництва самої Sojitz Corporation працює також Subaru Ukraine LLC. Крім того Sojitz разом з корпорацією "Богдан" і Isuzu Motors в лютому 2006 року виступила засновником Isuzu Automotive Company, Ukraine.

Товарообіг Sojitz з Україною в 2008 році склав майже 180 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: