Уряд продовжує "забезпечувати" громадян житлом "на папері"

Четвер, 12 лютого 2009, 12:46
 

Уряд на засіданні 11 лютого схвалив законопроект "Про забезпечення громадян України доступним житлом".

Про це повідомив журналістам міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"У схваленому урядом законопроекті про будівництво доступного житла конкретно зазначено, що таке доступне житло і яким чином здешевлена його вартість", - сказав він.

За словами міністра, законопроект передбачає створення умов для придбання доступного житла громадянами з невеликим рівнем доходів.

"На доступне житло може претендувати той, хто не претендує на соціальне житло. У той же час громадянин не повинен мати більше сукупного доходу, ніж чотири середніх зарплати по регіону, при цьому отримати право на придбання такого житла він має тільки один раз з розрахунку 21 квадратний метр на людину плюс 10,5 квадратного метру на всіх ", - уточнив міністр.

За словами Куйбіди, зокрема, здешевлення житла передбачається за рахунок використання зниження вартості будівництва технологій, звільнення забудовників від низки нарахувань, які на них накладаються місцевою владою.

Він також зазначив, що законопроект передбачає випадки видачі забудовнику земельної ділянки для будівництва доступного житла без аукціону.

"Але строго на певний термін і вона (будівельна коіпанія) зобов'язана за цей термін розпочати будівництво, якщо ні, то вона зобов'язана цю земельну ділянку повернути", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: