Нафта в 2009 році коштуватиме 25 доларів за барель?

Понеділок, 26 січня 2009, 12:55

Експерти європейського інвестиційного банку Saxo Bank прогнозують депресію в Китаї, яка спричинить за собою подальше зниження цін на сировинні товари.

Про це повідомляє агентство УНІАН .

"Весь Китай - це одна велика бульбашка, яку надули американськими кредитними грошима. Кредитування у всьому світі зараз фактично паралізоване. І що тепер робитиме Китай?

Наскільки я знаю, у нього немає "плану Б" на випадок зникнення зовнішніх потоків фінансування. Офіційна статистика може не давати всієї картини.

Реклама:

Але вже зараз ми бачимо закриття тисяч фабрик, спостерігаємо, як мільйони робітників повертаються в сільські райони, просто щоб прогодуватися. У нинішньому році стане ще гірше, коли китайський експорт згорнеться", - розповів директор з інвестицій Saxo Bank Стін Якобсен.

"Найважче буде тим, хто орієнтований на продаж металів: вони можуть подешевшати ще на 50% в поточному році. Нафта впаде не так сильно, але 25 дол  за барель - найбільш ймовірна ціна на 2009 р. І терпіти такі несприятливі умови доведеться, швидше за все, більше року", - заявив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!