Уряд Польщі допоможе Таруті

П'ятниця, 5 грудня 2008, 08:36


Уряд Польщі надасть судноверфі Гданськ (Stocznia Gdansk S.A.) надзвичайні державні субсидії сумою 150 млн. злотих (50 млн. дол.) для погашення старих боргів заводу.

Така домовленість досягнута Міністерством державного майна Польщі з українською корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), якій належить Stocznia Gdansk, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "Радіо Свобода", .

Передбачається, що виділені субсидії дозволять ІСД реструктуризувати суднобудівельний завод відповідно до вимог Євросоюзу, а також зберегти на ньому робочі місця.

Нова програма реструктуризації до кінця поточного тижня буде направлена на розгляд Єврокомісії.

Реклама:

Як повідомлялося, Брюссель раніше відхилив запропонований польським урядом проект реструктуризації трьох суднобудівельних заводів, вимагаючи повернення до бюджету раніше виданих субсидій цим підприємствам розміром 750 млн. злотих.

За інформацією "Радіо Свобода" тепер Єврокомісія не вимагає повернення субсидій, проте наполягає на приватизації два інших заводів ("Гдиня" і "Щецін") до червня наступного року.

ІСД раніше заявляла про можливість покупки заводу "Гдиня".

Як повідомлялося, ІСД, Єврокомісія і уряд Польщі провели роботу з підготовки нового плану реструктуризації придбаного "дочкою" корпорації ІСД - ISD Polska - суднобудівельного заводу Stocznia Gdansk S.A. (Гданьськ, Польща) у виконання вимог ТЕНЬК по легалізації наданою в 2004 році польським урядом бюджетної допомоги у розмірі 750 млн злотих.

Голова правління ISD Polska раніше повідомляв про намір компанії протягом трьох років вкласти в Stocznia Gdansk S.A. 700 млн. злотих, фактично побудувавши нову сучасну верф. За його словами, обсяг виробництва Stocznia Gdansk складуть 10-12 судів на рік. Додатково планується випускати сталеві конструкції і щогли для вітряних млинів, попит на яких швидко зростає в Европе.

SD Polska володіє 76% акцій Stocznia Gdansk S.A.

Корпорація ІСД заснована 1995 року. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.

 Основні активи - Алчевський меткомбинат, Алчевський коксохімзавод, Дніпровський меткомбинат ім. Дзержінського, а також меткомбинат Dunaferr (ISD-Dunaferr) в Угорщині і ISD - Huta Czestochowa в Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: