Австрійці залишили підприємство Жеваго

Вівторок, 30 грудня 2008, 18:38
 

Компанія DСM DECOmetal International Trading GmbH (Австрія) продала свої акції ВАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" і вийшла із складу акціонерів підприємства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з офіційною інформацією ВАТ "ПГЗК", зі складу наглядової ради були виведені керуючий директор DСM DECOmetal International Trading GmbH Скаче-Депіш Ротраут і голова НС DСM DECOmetal International Trading GmbH Депіш Герберт.

При цьому компанія пояснює, що Ротраут і Герберт виведені у зв'язку з виходом компанії із складу акціонерів ПГЗК.

Раніше повідомлялося, що Ferrexpo планує збільшити свою частку в ПГЗК майже до 96-97% акцій шляхом реалізації права на купівлю що належить DECOmetal пакету акцій ПГЗК.

За останніми даними, DECOmetal належало 8,7% ПГЗК.

При цьому генеральний директор ПГЗК Віктор Лотоус повідомляв, що угода з викупу близько 10% акцій ПГЗК в DСM DECOmetal International Trading GmbH повинна бути завершена до 20 грудня 2008 року.

ПГЗК, найбільший в Україні виробник залізорудних окатишів, спеціалізується на видобутку залізної руди кар'єрним способом. Основними споживачами його продукції є компанії з Австрії, Польщі, Румунії, Чехії, Словаччини, колишньої Югославії, Болгарії та Італії.

На цей час основним акціонером ПГЗК є швейцарська Ferrexpo.

Нею володіє британська Ferrexpo Plc., акції якої з червня 2007 року котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Основним акціонером британської компанії є український бізнесмен Костянтин Жеваго, який володіє 51% її акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!