Експерти прогнозують підвищення цін на нафтопродукти

Четвер, 25 грудня 2008, 15:34
 

Експерти консалтингової компанії United Petroleum Consultants (UPECO) прогнозують підвищення цін на бензин А95 на 15% до 5,4 гривень за літр і на дизельне паливо на 19% до 6,31 гривень за літр у разі підвищення імпортних мит на нафтопродукти.

Про це на прес-конференції в прес-центрі агентства "Українські новини" повідомив виконавчий директор компанії Сергій Куюн.

Крім того, спровокувати зростання вартості нафтопродуктів у роздробі може і підвищення акцизів на нафтопродукти.

При цьому Куюн зазначив, що більшість аналітиків сходиться в думці, що ціни на нафту 2009 року залишатимуться на низькому рівні через економічну кризу і, як наслідок, падіння попиту.

Реклама:

"Крім того, європейські й українські переробники дуже стурбовані фактом, що очікується введенням великих нафтопереробних виробництв в азіатському регіоні. Є передумови, що потоки палива, які йшли з Європи до Азії, підуть навпаки - з Азії до Європи", - сказав Куюн, зазначивши при цьому, що в такий спосіб буде створено додатковий тиск на ринок у вигляді надлишкових обсягів нафтопродуктів.

Як повідомлялося, 25 грудня Верховна Рада збільшила ставки акцизного збору на бензини моторні (А76-А98) на 83,3%, або на 50 євро за тонну порівняно з нині чинними, до 110 євро/тонна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: