"Цукрові війни" продовжаться в парламенті

Вівторок, 2 грудня 2008, 12:42
 

Комітет Верховної Ради з питань податкової й митної політики рекомендує парламенту відхилити законопроект, що передбачає збільшення квоти на ввезення тростинного цукру-сирцю в 2009 й 2010 році.

Про це йдеться в повідомленні комітету, пише агентство "Українські новини".

Цей законопроект було розроблено у рамках домовленостей, досягнутих у ході переговорів щодо вступу України до СОТ.

Комітет виступив за внесення змін до закону "Про зовнішньоекономічну діяльність", що містить визначення поняття квот, доповнивши його терміном "тарифна квота", таким чином, ця пропозиція дасть змогу уряду автоматично у відповідності з узятими Україною на себе зобов'язаннями з міжнародних договорів застосовувати дану норму.

Реклама:

При цьому, під час обговорення було висловлене побоювання погіршення ситуації в цукровій галузі України у разі прийняття цього законопроекту.

Водночас деякі депутати парламенту вважають, що неприйняття законопроекту може викликати відповідну реакцію країн-членів СОТ, які наполягали на встановленні квоти й будуть мати право почати апеляційні процедури в рамках СОТ.

Як повідомлялося, Кабмін у жовтні запропонував Раді затвердити квоти на ввезення в Україну тростинного цукру-сирцю на 2009 рік у розмірі 263,9 тис. тонн і на 2010 рік у розмірі 267,8 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!