Україна відмовиться від second hand

Четвер, 6 листопада 2008, 09:38
 

Уряд схвалив проект постанови "Про заборону ввезення на митну територію України як давальницької сировини одягу та інших виробів, що використовувалися",

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки з посиланням на голову міністерства Богдана Данилишина, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

За його даними, ввезення такої продукції як давальницької сировини 2007 року виросло майже в 10 разів у порівнянні з 2006 роком.

Вироби з текстильного матеріалу, що були у вживанні, поставляються навалом або в тюках без сортування, що ускладнює контроль за наступним використанням, створює умови для нелегального ввезення таких виробів, негативно впливає на виробництво продукції легкої промисловості в Україні, вважає голова Мінекономіки.

Реклама:

Данилишин відзначив, що особливу стурбованість викликає санітарний аспект проблеми, тому що існуюча нормативна база не передбачає обов'язкової сертифікації таких товарів.

Як наслідок, гарантій щодо безпеки таких товарів немає, тому порушується право громадян на захист їхнього здоров'я і придбання товарів належної якості.

Крім того, Рада національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті міністрів і Українська асоціація підприємств легкої промисловості неодноразово виражали стурбованість щодо негативного впливу на внутрішній ринок масового ввезення до країни товарів легкої промисловості, що були у вживанні.

Так, у звертаннях цих структур на адресу органів влади відзначається, що 2007 року в режимі імпорту в цілому було завезено таких товарів у кількості 1,95 кг на одного жителя України, а загальний обсяг імпорту перевищував виробництво в 4 рази.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: