ЄЦБ може знизити ставку в грудні

Субота, 22 листопада 2008, 13:25
 

Європейський центральний банк (ЄЦБ) може знову понизити базову процентну ставку на наступному засіданні, що відбудеться 4 грудня.

Про це заявив голова банку Жан-Клод Тріше, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

"Ми вже говорили, що можемо скоротити ставку, і з того часу нічого не змінилося", - заявив Тріше в ході конференції у Франкфурті-на-Майне.

Дані, що свідчать про поглиблення рецесії, як у виробничому секторі, так й у сфері послуг, "не стали сюрпризом, з огляду на, що ми вже визнали, що темпи економічного зростання сповільнюються", відзначив він.

Реклама:

З початку жовтня ЄЦБ вже двічі знижував ставку, зараз її рівень становить 3,25% річних. Згідно з прогнозом інвесторів, Європейський ЦБ скоротить ставку, як мінімум, на 75 базисних пунктів в грудні.

За словами члена правління ЄЦБ Хосе Мануеля Гонсалес-Парамо, погіршення ситуації в економіці єврозони збільшує необхідність зниження процентної ставки.

"З огляду на те, що слабкі прогнози для економіки скорочують ризики для цінової стабільності в середньостроковій перспективі, у ЦБ є можливість для подальшого зниження ставки", - заявив він.

Рівень ставки в єврозоні є найвищим серед країн G7. Так, ставка Федеральної резервної системи США становить усього 1%, Банку Англії - 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!