Профспілки наскаржаться Тимошенко на російських власників

Середа, 19 листопада 2008, 11:33

У середу Центральний комітет профспілки гірників і металургів України планує виступити з заявою, спрямованою проти російського холдингу "Євраз Груп".

Лідери профспілки стверджують, що представники компанії грубо порушують трудове законодавство на приналежному їй Дніпропетровському меткомбінаті ім. Петровського (ДМЗ), пише газета "Дело".

Конфлікт виник навколо колективного договору між працюючими ДМЗ ім. Петровського і його керівництвом.

За словами глави Центрального комітету (ЦК) профспілки металургів і гірників Володимира Козаченка, профком заводу був відсторонений від процесу внесення поправок.

ЦК профспілки металургів рекомендував профкомові ДМЗ визнати голосування по колдоговору недійсним і зажадати скасування прийнятих рішень.

ЦК профспілки металургів має намір направити звернення щодо порушення законів керівництвом ДМЗ у Кабінет Міністрів, а також направити лист віце-президентові "ЄвразХолдингу" Ігорю Маркову з вимогою усунути зазначені порушення.

 У той же час адміністрація ДМЗ не бачить проблеми в процедурі внесення доповнень у колдоговор.

Реклама:

"Так чи інакше трудовий колектив проголосував за внесення доповнень у колективний договір. Що тут можна ще обговорювати? Звичайно, деякі доповнення виглядають підозріло - на роботу не ходи, але ми будемо тобі платити", - сказало джерело видання.


Разом з тим представник ДМЗ відзначив, що внесені доповнення не передбачають скорочення штату співробітників підприємства. "Як би то не було, відношення нинішнього керівництва підприємства до профспілки значно лояльніше, ніж було при старому власнику (група "Приват"), який просто ігнорував профспілку", - затверджує співрозмовник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!