Тимошенко обіцяє хімікам відкрити закордон, банки і повернути ПДВ

Понеділок, 17 листопада 2008, 14:33

Уряд займеться розблокуванням світових ринків для українських хіміків.

Це передбачено меморандумом із представниками хімічної промисловості, заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко перед підписанням документа.

За словами прем'єра, Кабмін має намір працювати над закриттям антидемпінгових розслідувань проти українських хімічних підприємств, повідомляє Ліга.

"Ми підсилимо ці переговорні процеси і зробимо так, щоб усі установлені в попередні роки антидемпінгові розслідування в країнах світу були припинені щодо хімічних підприємств України", - сказала Тимошенко.

Реклама:

Також, за словами прем'єр-міністра, Кабінет міністрів зобов'язується проаналізувати ціни, за якими продається імпортна хімічна продукція в Україні, і захистити внутрішній ринок від демпінгових цін.

Кабінет Міністрів також зобов'язується сприяти якнайшвидшому розблокуванню депозитів хімічних підприємств в українських банках.

Також прем'єр повідомила, що уряд буде вести діалог із НБУ і комерційними банками щодо пролонгації кредитів хімпідприємств, узятих на розвиток і поповнення оборотних коштів.

Крім того, у Кабміні обіцяють протягом трьох днів повернути хімікам ПДВ.

"Ми домовилися, що ми протягом трьох днів визначимо, який ПДВ не повернутий хімічним підприємствам як по імпорту устаткування, так і по експорту хімічної продукції за межі України, і ми зробимо усе для того, щоб протягом трьох днів максимально повернути ПДВ хімічним підприємствам", - сказала прем'єр.

У Кабміні також планують переглянути розмір митного збору на імпортну сировину для хімічної галузі.

"Я думаю, що ми розглянемо і проаналізуємо розмір збору імпортного для тієї продукції, що надходить в Україну і не виробляється іншими підприємствами в Україні, необхідний для мінімізації собівартості на імпортну сировину й імпортні складові на виробництво хімічної продукції українськими підприємствами", - сказала прем'єр.

За словами глави уряду, так само, як і в Меморандумі з металургами, передбачається збільшення терміну повернення валютного виторгу в тому випадку, якщо закуповується нове обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!