General Motors повертається в 1946 рік

Вівторок, 11 листопада 2008, 11:14
 

Котирування акцій General Motors Corp. звалилися до мінімуму з 1946 року через зростаючі побоювання щодо недостачі коштів у автомобілебудівної компанії і можливості її банкрутства.

Про це пише The Wall Street Journal.

Експерти Deutsche Bank погіршили рекомендації для автовиробника, акції якого втратили на минулому тижні 25% вартості, до "продавати" із "тримати".

"Навіть якщо GM успішно уникне банкрутства, ми думаємо, що майбутнє компанії буде, швидше за все, схожим на банкрутство", - говориться в звіті Deutsche Bank.

Реклама:

Відповідно до заяви компанії, зробленій в п'ятницю, порушення боргових ковенант дозволить кредиторам зажадати виплати 6 млрд. дол. Виплата цієї суми може призвести до того, що компанія не зможе далі продовжувати свою діяльність, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

У понеділок GM і політики, що симпатизують їй, вчергове звернулися до федерального уряду за допомогою. На думку представників Конгресу, в обмін на допомогу держава може попросити частину акцій компанії, обмежити компенсації керівникам і зажадати від GM прискорення програми з розробки малолітражних автомобілів. Представник компанії відмовився коментувати можливість прийняття GM даних умов.

Також у понеділок GM повідомила, що Delphi, найбільший постачальник автомобільних комплектуючих, не може вийти із стану банкрутства.

Відповідно до повідомлення агентства Bloomberg, у третьому кварталі компанія зафіксувала операційний збиток розміром 4,2 млрд. дол. на фоні падіння продажів у США на 21%.

У розрахунку на акцію операційний збиток склав 7,35 дол. Аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні 3,94 дол. на акцію.

Збиток компанії з урахуванням одноразового доходу розміром 4,9 млрд. дол. склав 2,5 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!