Лакшмі Мітталу подобаються гарні відносини з Тимошенко

Вівторок, 7 жовтня 2008, 14:03

Власник найбільшої сталеливарної компанії у світі ArcelorMittal Лакшмі Міттал задоволений відносинами з урядом України, що дозволяють стабільно працювати і розвивати Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривій Ріг", а також виконувати інвестиційні зобов'язання після придбання корпорацією Mittal Steel 2005 року 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь", повідомляє агенство "Інтерфакс Україна".

"Ми встановили дуже гарні відносини з держструктурами. Адміністрація задоволена, тому що ми виконуємо всі обіцянки, у нас гарні перспективи", - сказав він.

За словами Міттала, ArcelorMittal має намір розвивати гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривій Ріг". "Ми хочемо рости в Україні. Ми скоротили кількість працюючих доменних печей на підприємстві, але це пов'язано тільки з невизначеністю ситуації на ринках металопродукції", - пояснив глава компанії.

Нагадаємо, Фонд державного майна (ФДМ) України раніше звинуватив ArcelorMittal у невиконанні інвестзобов'язань при покупці ВАТ "Криворіжсталь" і звернувся до уряду з проханням виділити 72,725 млн. грн. для здійснення судового виробництва у справі про розірвання договору.

Реклама:

Генеральний директор меткомбінату Жан Жуе заявив, що заключні акти перевірок Міністерств промислової політики, охорони навколишнього середовища, праці і соціальної політики, санітарно-епідеміологічної служби України підтвердили виконання Arcelor Mittal інвестзобов'язань, узятих при придбанні 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь". У той же час Жан Жуе запропонував вирішити питання про невиконання умов договору закупівлі-продажу "Криворіжсталі" шляхом сплати інвестором штрафних санкцій.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що всі угоди у відношенні "Криворіжсталі" виконуються й уряд має намір підтримувати нинішнього інвестора ВАТ "ArcelorMittal Кривій Ріг".

При цьому вона підкреслила, що вважає конкурс із продажу "Криворіжсталі" прикладом чесної приватизації й уряд категорично не підтримує всі критичні заяви ФДМ по відношенню до нинішнього власника меткомбінату.

ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

За підсумками 2007 року меткомбинат наростив виробництво чавуна на 6% - до 7,2 млн. тонн, сталі - на 7,1%, до 8,1 млн. тонн, товарного прокату - на 3,8%, до 7,1 млн. тонн, збільшивши чистий дохід від реалізації на 30,6% - до 18,8 млрд. грн.

Корпорація Mittal Steel через свою компанію Mittal Steel Germany Gmb придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд. грн. при стартовій ціні в 10 млрд. грн. ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!