ФРС і МВФ реанімують ринки, що розвиваються

Четвер, 30 жовтня 2008, 09:57
 

Федеральна резервна система (ФРС) виділяє по 30 млрд. дол.  центральним банкам Бразилії, Мексики, Південної Кореї, Сінгапуру, щоб підтримати кредитні ринки, що переживають кризу, що розвиваються країн.

Кошти виділяються для здійснення свопів і призначені для пом'якшення проблем з одержанням доступу до доларової ліквідності, говориться в повідомленні американського ЦБ.

На цій новині корейський фондовий індекс виріс у четвер до рекордного з 1980 року розміру, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

ЦБ Китаю, Тайваню, Гонконгу знизили процентні ставки.

Реклама:

Тим часом Міжнародний валютний фонд (МВФ) оголосив про створення нового механізму виділення фінансової допомоги державам, що розвиваються. Механізм передбачає оперативне надання кредитів країнам, що зіткнулися з тимчасовими фінансовими труднощами.

Рішення про виділення коштів в рамках Short-Term Liquidity Facility (SLF) буде прийматися без додаткових жорстких умов з боку Фонду, говориться в повідомленні МВФ.

У програмі зможуть брати участь країни, що дотепер проводили зважену фінансову політику.

Голова Фонду Домінік Стросс-Кан назвав новий механізм "надзвичайною відповіддю на надзвичайну ситуацію", яка повинна забезпечити гнучку і швидку реакцію МВФ на кризові явища на emerging markets.

Розмір кредитів в рамках SLF може складати до 500% від квоти країн, кошти будуть надаватися на три місяці з можливістю звертання до фінансування до 3 разів протягом року.

Загальний розмір нових кредитів, повідомляє The Wall Street Journal, може досягти 100 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: