"Нафтогаз України" претендує на державні ТЕЦ

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 17:05
 

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулася до Міністерства палива й енергетики з проханням передати в управління компанії всі державні теплоелектроцентралі, що тепер перебувають в управлінні міністерства.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови правління "Нафтогазу України" Володимир Триколич, повідомляє агентство "Українські новини".

"Нафтогаз України" і дочірня компанія "Газ України" звернулися до міністерства із проханням передати в управління державні ТЕЦ, для того щоб вийти на виробництво теплової енергії й реалізації її безпосередньо абонентам", - сказав він.

На думку Триколича, "Нафтогаз України", управляючи теплоелектроцентралями, зможе поліпшити їхній рівень розрахунків за поставлений газ.

Реклама:

"У нас є впевненість, що населення платить 95%, а тепловики 42% - звідси висновок, що тепловики - це посередники, які використовують гроші для своїх потреб. Ми вважаємо, що якщо наша компанія візьме в управління ці ТЕЦ, просто підвищиться рівень оплати", - сказав він.

Планується, що теплоелектроцентралями буде управляти дочірня компанія НАКу "Газ України".

"Нафтогаз України" є монополістом із транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом із транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим видобувальником і продавцем газу й найбільшим видобувальником нафти в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: