Українці переходять на автолізинг

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 13:26
 

Ринок легкових автомобілів у лізинг 2008 року виріс на 50%.

Про це в ході круглого столу повідомила голова Асоціації "Українське об'єднання лізингодавців" Тетяна Саусь, повідомляє видання "Дело".

Саусь відзначила, що загальні тенденції, які обумовили падіння фінансового ринку й просідання, зокрема, ринку автопродажів, у той же час, є сприятливими для ринку автолізингу.

Зокрема, як тільки НБУ навесні поточного року ввів обмеження за операціями з легковими автомобілями в частині нульового першого фінансового внеску, резервування під підвищення ставок на ринку, "відразу відносини автодилерів і споживачів відчутно змінилися до лізингу".

Реклама:

"Це пояснюється тим, що лізингодавці не є об'єктом регулювання НБУ, і, відповідно, компанії, що працюють у лізингу, готові приймати ті рішення, які вважають можливими, зокрема, з реалізації автомобілів у лізинг", - відзначила Саусь.

За її словами, результатом підвищення зацікавленості автодилерів і споживачів лізингу з'явилося те, що ринок лізингу автомобілів цього року показав зростання 50%, у той час як, за даними "Проконсалтинг", обсяги продажів автодилерів цього року впали на 30-40%.

У свою чергу, заступник директора Департаменту нагляду за фінансовими компаніями Держфінпослуг Ірина Соколова відзначила, що розвитку ринку автолізингу в Україні перешкоджає наявність низки прогалин у чинному законодавстві, що визначає параметри фінансового лізингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!