Криза не відпускає валютний курс і фондові ринки

Четвер, 16 жовтня 2008, 11:49
 

Курс долара знизився відносно єдиної європейської валюти, відігравши зростання за останні кілька днів, після публікації негативної статистики.

Негативна статистика стосується роздрібних продажів у США у вересні, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ієна знижується відносно долара і євро після того, як Прем'єр-міністр Японії Таро Асо призвав США збільшити обсяг підтримки банків, щоб зупинити кризу довіри у фінансовій системі.

"Люди вважають, що суми 250 млрд. дол. недостатньо, і саме тому валять ринки, - заявив Асо, виступаючи в японському парламенті в четвер. - Згадуючи досвід Японії в 1997-98 роках, ми бачимо, що, якщо не діяти швидко, доводиться платити більш високу ціну".

Реклама:

Десять років тому в ході кризи японському уряду довелося викуповувати банки країни, щоб уберегти їх від краху.

Євро о 8:51 за московським часом у четвер коштував 1,3371 дол. проти 1,3499 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Ціна долара відносно ієни підвищилася о 8:51 за московським часом у четвер до 100,21 ієни в порівнянні з показником 99,27 ієни вечірніх торгів у Нью-Йорку в середу.

Фондові індекси в США за підсумками торгів у середу продемонстрували рекордне зниження з 1987 року, опустившись на 8-9%, через слабку вересневу статистику.

"Відчувається, що США можуть зробити більше, щоб перебороти цю кризу; це сприяє зростанню долара відносно ієни", - заявив валютний аналітик Shinko Securities Co. Кенго Судзукі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: