ПФТС втрачає зацікавлення

Середа, 15 жовтня 2008, 19:45

За результатами торгів у середу, 15 жовтня, індекс ПФТС впав на 4,85%, зупинившись на рівні у 281,87 пункт, повідомляє видання FundMarket.

За всіма коштовними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВГЗ, проведено 81 операція. Об'єм торгів склав 33 млн грн., з них всього 3 млн грн. приходиться на ринок акцій.

Найбільш сильному зниженню сьогодні піддалися акції металургійного сектора, які в середньому по галузі втратили 3,64%.

Аналітик ІК «Ренесанс Капітал Україна» Михайло Завадовський вважає, що основна увага гравців до кінця тижня буде прикута до статистичних даних, які виходять в США.

На думку експерта, на цьому тижні на українському фондовому ринку слід чекати низхідного тренда. «Низька активність торгів обумовлена надзвичайно малою кількістю покупців, тоді як «скинути» акції хочуть вже практично всі», - відзначив аналітик.

Спреди дуже широкі (приблизно 15%) для проведення нормальної торгівлі. А це змушує гравців займати вичікувальну позицію. До всього цього можна додати низьку ліквідність ринку на рівні 594 тис. грн. в 14 операціях з емітенту, що найбільше торгувався за сьогодні, - ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-7.50%).

Про значну втрату інтересу гравців до ринку свідчать і результати: ВАТ "Алчевський металургійний комбінат"  (-16,11%), ВАТ "Укртелеком"  (-14,75%), ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов" (-15,91%), ВАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат"  (-20,00%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-7,41%), ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод"  (-9,92%).

Єдиний емітент - АБ "Укргазбанк" - піднявся в ціні (+16,28%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!