Ейфорія на фондових ринках світу проходить повз ПФТС

Вівторок, 14 жовтня 2008, 14:28
 

У вівторок, 14 жовтня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване зростання котирувань.

Більш широкий індекс українського фондового ринку, що розраховується фінансовим порталом FundMarket UAI-50 (Український Зважений Індекс) зафіксував зниження на 1,36%, досянувши при цьому 29,85 пунктів.

Тільки сьогодні наш ринок відчув на собі позитивний настрій зарубіжних майданчиків. Керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький ситуацію в економіці пов'язує, насамперед, із зниженням попиту й зменшенням цін на міжнародних ринках металів і добрив, повідомляє FundMarket.

" Промислова інфляція (зростання оптових цін виробників) цього року знаходиться на історичному максимумі за всі роки існування гривні. Тому втрачається попит на інвестиції. Це завдає подвійного удару перспективам ділової активності, на додачу до згаданої депресії зовнішнього попиту", - відзначив Литвицький.

Реклама:

При незначних торгах на біржі все-таки можна виділити таких емітентів: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+28,79%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+63,45%), "Укрнафта" (+9,88%), ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (+9,82%), "Донбасенерго" (+22,21%).

Незважаючи на вихід звіту з прибутків за 3 квартал цього року в 27,3 млн. грн., акції ВАТ "Родовід Банку" показали зниження на 16,67%. Причинами цього можуть бути як недавнє зниження рейтингу агентством Fitch, так і  виділення НБУ значних коштів на підтримку діяльності банку.

Ерік Найман, голова інвестиційного відділу "Укрсоцбанку" у своїх коментарях сумнівається, що український ринок відновиться сильно й швидко, як це показують зарубіжні фондові майданчики.

"Політичні баталії навколо дострокових виборів у парламент країни відвертають нормальних інвесторів від України. Якщо сьогодні варто щось купувати в Україні з інвестиційного, то це борги, а не акції", - відзначає експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!