Заява Буша зпровокувала падіння долара

Четвер, 25 вересня 2008, 16:49

Американський долар знижується  відносно євро й ієни у четвер на фоні заяви президента США  Джорджа Буша про погрозу затяжної рецесії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Оприлюднена у четвер статистика міністерства торгівлі США показала зростання кількості заявок на допомогу з безробіття за тиждень на 32 тис. (очікувалося зниження на 5 тис.) і зниження кількості замовлень на товари тривалого користування у серпні на 4,5% при прогнозі 1,9%.

О 18:30 за московським часом міністерство опублікує статистичні дані, які, згідно з прогнозами, покажуть зниження кількості новобудов у серпні до 510 тис. будинків у річному вираженні з 515 тис. у липні. Всі ці показники говорять про різкий спад в економіці країни в цілому.

Реклама:

Зниження курсу долара пришвидшилося після телевізійного звертання президента США Джорджа Буша в середу.

"Ми переживаємо серйозну фінансову кризу, - сказав він. - Вся наша економіка знаходиться в небезпеці. Провідні економічні експерти уряду попереджають, що без термінових дій з боку Конгресу Америка може зіткнутися з фінансовою панікою".

Міністр фінансів США Генрі Полсон повідомив, що фінансова система "практично завмерла", а голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке розповів про "серйозну загрозу фінансової стабільності".

Долар відносно євро котирувався на рівні 1,4721 дол. о 16:47 за московським часом у четвер против 1,4621 дол. на закритті торгів в Нью-Йорку у середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: