Газова галузь в аварійному стані

Четвер, 25 вересня 2008, 16:33

Профспілка працівників газових господарств стурбована зростанням аварій у галузі.

Про це на прес-конференції заявив керівник галузевої профспілки Іван Яровий, повідомляє агентство "Українські новини".

За даними дослідження, проведеного профспілкою, кількість аварій під час використання газу у побуті з початку року зросла майже на 60%, порівняно з аналогічними періодами минулих років.

Так, якщо за 9 місяців 2007 року зафіксовано 42 нещасних випадки, то станом на серпень нинішнього - 75, у півтора раза зросла кількість потерпілих у результаті газових аварій - до 119 людей, з них 54 - загинули.

Реклама:

На думку Ярового, незважаючи на численні людські жертви, державні органи дотепер ігнорують системні реформи у галузі.

Він нагадав, що після проведення Всеукраїнської акції протесту профспілки працівників газових господарств Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила з 1 вересня тарифи газопостачальним компаніям на транспортування і постачання газу.

"Якщо не буде вжито заходів з негайної модернізації та відновлення газових мереж, то аварії, які трапилися у Луганську, Дніпропетровську, на Івано-Франківщині, не дай Боже, можуть повторюватися! Через відсутність коштів ситуація на початку опалювального сезону вкрай напружена", - сказав він.

Галузева профспілка у черговий раз закликала органи влади у найкоротший термін виконати всі вимоги, підтримані Кабміном, інакше акції протесту буде продовжено.

Як повідомлялося, у серпні НКРЕ підвищила тарифи облгазам на транспортування і поставку газу та роздрібні ціни на природний газ для населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: