Японці виділили Борисполю ще 2,3 млн. грн. на новий термінал

Понеділок, 22 вересня 2008, 16:08

Аеропорт "Бориспіль" отримав ще 2,3 млн. грн. на новий термінал.

У рамках кредитної угоди з Японським банком міжнародного співробітництва (JBIC) держпідприємство Міжнародний аеропорт Бориспіль (Київ) отримало транш розміром більше 2,3 млн. грн. на реалізацію проекту будівництва нового терміналу, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до офіційного повідомлення аеропорту в системі розкриття інформації ДКЦПФР, підприємство отримало зазначену суму 17 вересня. Кредитну угоду про надання кредиту розміром близько 180 млн. дол. для реалізації проекту реконструкції ДМА Бориспіль терміном на 30 років з 10-річним пільговим періодом уряд України й JBIC підписали 2005 року.

Як повідомляється, проект передбачає будівництво нового терміналу з пропускною здатністю 1 тис. пасажирів на годину, будівель, 5-поверхового паркування, ремонт доріг між злітною смугою й терміналами та ін.

Реклама:

За попередніми даними, плановий початок будівництва терміналу - 2008 рік, завершення - кінець 2010 року - початок 2011 року.

Як повідомлялося, в липні 2008 року тендер з відбору підрядника на будівництво терміналу виграла турецька компанія Dogus Alarko YAD.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: