ПУМБ дістав новий національний рейтинг від агентства Fitch Ratings

Середа, 13 серпня 2008, 13:49

Національний довгостроковий рейтинг ПУМБ (Першого українського міжнародного банку) підвищений міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings з рівня A-A-(ukr) до A(ukr).

Також Fitch Ratings підтвердило інші рейтинги ПУМБ, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Довгостроковий рейтинг дефолта емітенту (РДЕ) "В", короткостроковий РДЕ "В", індивідуальний рейтинг "D", рейтинг підтримки "5" і рівень підтримки довгострокового РДЕ "немає рівня підтримки". За довгостроковим РДЕ для національного довгострокового рейтингу збережений прогноз "Стабільний".

Fitch також привласнив фінальний національний довгостроковий рейтинг "А (ukr)" облігаціям ПУМБ серії В на суму 300 млн. грн. з терміном погашення 3 роки.

Реклама:

Підвищення рейтингу відображає підтримку гарної капіталізації, що залишається однією з найбільш високих серед українських банків, і невисокі на сьогодні рівні знецінювання кредитів.

"Крім того, враховуються такі фактори, як диверсифікованість джерел фондування банку, обмежені ризики за операціями із зв'язаними сторонами й прийнятною прибутковістю. У той же час рейтинги також беруть до уваги високі ризики, пов'язані з швидким зростанням обсягів кредитування, і недоліками операційного середовища", - відзначають в агентстві.

У вересні 2007 року Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолта емітента (РДЕ) з показника В-В- до В.

ЗАТ ПУМБ входить до групи найбільших банків України і є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях.

Банк заснований 1991 року. Акціонерами банку є ТОВ "СКМ Фінанс" (99,87% акціонерного капіталу) і фізичні особи (0,13%). Філіальна мережа нараховує 11 філій і 123 відділення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: