Ризики українських активів можуть переоцінити у зв'язку із ситуацією на Кавказі

Вівторок, 12 серпня 2008, 12:58

Аналітики фінансової групи Citi вважають, що інвесторам варто переоцінити ризики вкладень в українські активи у зв'язку з поточною ситуацією на Кавказі.

Як повідомляється в огляді Citi, "більш агресивна російська зовнішня політика в межах колишнього Радянського Союзу" потребує переоцінки вартості українських активів, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Це виглядає особливо ймовірним, якщо врахувати, що фундаментальні показники України у другій половині 2008 року будуть погіршуватися. Зокрема, це стосується зростання інфляції. Крім того, збільшення зовнішнього дефіциту може стати причиною підвищення тиску на національну валюту України, оскільки сезонна підтримка зникає, а ключові реформи відкладені", - говориться в огляді.

Аналітики вважають, що напружені відносини РФ із Грузією майже напевно пов'язані з невдоволенням Росії відносно так званих "кольорових революцій" на Україні й у Грузії 2003 і 2004 років відповідно, у результаті яких ці країни одержали підтримку від західних держав.

Реклама:

Експерти Citi відзначають, що Росія виступає проти вступу Грузії й України до НАТО, а також України до ЄС, тому що це знижує її вплив у регіоні.

Експерти Citi попереджають інвесторів про те, що Росія може впливати на Україну через ціни на газ, питання майбутнього Чорноморського флоту й контролю над Севастополем, незалежності православної церкви України, пошуку нафти Україною в Чорному морі тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!