З 7 липня в Києві будуть підвищені ціни на хліб

Четвер, 3 липня 2008, 12:33

Найбільший столичний виробник хліба й хлібобулочних виробів ВАТ "Хліб Києва" має намір з 7 липня підняти відпускні ціни на соціальні сорти хліба майже в 1, 6 - 2 рази.

Як повідомляє агенство "Інтерфакс Україна"  з посиланням на прес-реліз компанії, ціна батона "Нива" буде становити 2,30 грн. замість 1,40 грн., хліба "Український" - 3,16 грн. замість 1,64 грн., хліба "Пшеничний" - 2,68 грн. замість 1,60 грн.

"Найгостріша фінансово-економічна криза, в якій перебувають на даний момент ВАТ "Хліб Києва": ВАТ "Київхліб" і ВАТ "Київмлин", - змушує підприємства йти на непопулярний крок: підвищити ціни на масову складову тієї продукції, що випускається, - соціально значимі сорти хліба", - говориться в повідомленні.

У прес-релізі відзначається, що рентабельність виробництва продукції підприємств "Київхліб" і "Київмлин" у квітні 2008 року склала "мінус" 30% на батон "Нива", "мінус" 37% на хліб "Український", "мінус" 28% на хліб "Пшеничний". Підприємства знаходяться на грані зупинки.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, останній раз столичні пекарі підвищували ціни на хліб у серпні 2006 року. За минулі майже два роки пшениця подорожчала на 90%, жито - у 2,4 рази, соняшникова олія -  втричі, природний газ - на 95,7%, електроенергія -  вдвічі, зарплата співробітникам - на 42%.

У прес-релізі відзначається, що щомісячні збитки підприємств ВАТ "Хліб Києва" в середньому становлять 17-18 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!