Курс долара відносно євро упав у п'ятницю до мінімального значення за 3 місяці

П'ятниця, 11 липня 2008, 17:42

Курс долара відносно євро впав у п'ятницю до мінімуму з 22 квітня на фоні негативної інформації з фінансового ринку й очікувань зниження впевненості споживачів США до мінімального рівня за 28 років.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на Bloomberg.

Американська валюта опинилася під тиском через побоювання, що втрати фінансових компаній, включаючи Fannie Mae і Freddie Mac, можуть виявитися ще більшими.

Вартість паперів Fannie Mae звалилася в ході торгів у п'ятницю на 35%, Freddie Mac - на 26% на інформації про те, що в адміністрації Джорджа Буша розглядається план, відповідно до якого державі доведеться взяти компанії під своє керування.

Реклама:

"Становище економіки США залишається дуже нестійким і це є причиною слабкості долара, - відзначає валютний аналітик Bank of America Corp. Девід Пауел. - Стресові ситуації на фінансовому ринку працюють проти долара".

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір базової ставки в США, на даний момент вже 86% трейдерів очікують її збереження на колишньому рівні на наступному засіданні ФРС 5 серпня. Місяцем раніше такої думки дотримувалося всього 34% трейдерів.

Курс долара до євро в ході торгів у п'ятницю впав до 1,5933 дол. у порівнянні з 1,5788 дол. під час закриття ринку в Нью-Йорку напередодні.

Вартість японської валюти стосовно долара збільшилася до 105,79 ієни в порівнянні з 107,07 ієни в попередній торговельний день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: