Податкова пропонує встановити мінімальні ціни на алкоголь

Четвер, 10 липня 2008, 16:31

Державна податкова адміністрація ініціює введення мінімальних цін на алкогольну продукцію для здійснення контролю законності виробництва даної продукції.

Про це на брифінгу сказав заступник голови податкової Василь Регурецький, повідомляє агентство "Українські новини".

"Зараз ми запропонували встановити мінімальну ціну, але з іншою метою. Ми хотіли б запропонувати визначення мінімальної ціни як критерію, який би оцінювався з боку податкових органів для продукції, виставленої на продаж", - сказав він.

За його словами, мінімальна ціна повинна розраховуватися на певні періоди часу й повідомлятися контролюючим органам для того, щоб це було стимулом до проведення перевірки законності випуску продукції, вартість якої нижча від встановленого мінімального рівня.

Реклама:

"Але ця ціна не буде обов'язковою директивою для всіх виробників. Вона буде тільки використовуватися для контролюючих органів", - підкреслив при цьому Регурецький.

Він повідомив, що пропонується створити спеціальну комісію для розробки мінімальних цін, у яку ввійдуть, і контролюючі органи, і представники виробників.

В цей час пропозиція Податкової перебуває на розгляді в Міністерстві фінансів.

Заступник голови ДПАУ висловив надію, що уряд погодиться з пропозицією Податкової. І мінімальна ціна буде введена.

Раніше Державна податкова адміністрація пропонувала повернутися до скасованого механізму встановлення мінімальних цін на алкоголь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: