Скоротилися темпи зростання споживчих цін на продукти

Понеділок, 9 червня 2008, 18:28

У динаміці цінових процесів на споживчому ринку в травні відбулися суттєві зміни.

За офіційною інформацією Держкомстату України , індекс споживчих цін в травні становив 1,3%, що в 2,5 рази менше, ніж це було  у квітні.

При цьому, майже втричі скоротилися темпи зростання споживчих цін на продукти харчування, якщо в квітні індекс складав 5,3%, то в травні - 1,9%.

Знизились ціни на низку соціально значущих продуктів харчування: молоко (на 2,7%), сири (1,4%), яйця (13,0%), масло (1,1%), олію (1,8%), цукор (2,2%), деякі види овочів та фруктів, а також уповільнилися темпи підвищення цін на хліб, борошно, макаронні вироби, маргарин, сало та інші.

Реклама:

Основним чинником, що впливає на загальний показник інфляції, поки що залишається зростання цін на м'ясо і м'ясопродукти, у той же час темпи їх підвищення у травні значно уповільнилися (3,9% проти 8,1% у квітні).

Позитивні зміни відбулися в динаміці цін виробників промислової продукції. Так, у травні знизились темпи приросту цін у виробництві харчових продуктів та напоїв (0,9% проти 2,5% у квітні).

У виробництві молочних продуктів та морозива ціни виробників зменшились на 2,2%, цукру - на 1,4%, свинини та яловичини свіжої - на 2,1% і 1,6% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!