"Укртранснафта" підпише важливий контракт

Середа, 4 червня 2008, 18:56

ВАТ "Укртранснафта", має намір на цьому тижні укласти контракт із ВАТ "НПК "Галичина" (Дрогобичський нафтопереробний завод, Львівська обл.) і ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвирнянський НПЗ, Івано-Франківска обл.) на використання нафтопроводу Одеса-Броди в аверсном режимі.

Про це повідомив голова правління "Укртранснафти" Ігор Кирюшин.

"На цьому тижні ми плануємо підписати з ними контракт, принаймні, основну його частину, про використання цього напрямку протягом двох років на умовах "качай або плати", - сказав він в інтерв'ю газеті "Економічні звістки" , опублікованому в середу.

За словами Кирюшина, даний контракт дозволить компанії зберегти прибутковість маршруту на рівні, що відповідає виторгу від транспортування 9 млн тонн російської нафти в реверсному режимі.

Реклама:

"Ми в одному кроці від початку аверсу цього нафтопроводу", - додав він.

Кирюшин також уточнив, що ці НПЗ щорічно будуть виплачувати "Укртранснафті" по $68 млн.

"У цілому ми будемо намагатися зберегти фінансові результати на рівні 2007 року, що був дуже успішним", - відзначив голова правління , відповідаючи на запитання про стан економіки "Укртранснафти" у зв'язку із планованою роботою Одеса-Броди в проектному режимі.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" до кінця першого півріччя поточного року планує перевести нафтопровід Одеса-Броди, в останні роки працюючий у реверсному режимі на прямий (аверсный) режим для транспортування легкої каспійської нафти.

Україна і Польща планують продовжити цей нафтопровід до польських міст Плоцк і Гданьск для транспортування нафти в Європу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!