Польща зацікавлена в співробітництві з Україною в сфері атоменергопрому

Четвер, 26 червня 2008, 15:50

Польща зацікавлена в співробітництві з Україною в сфері атомної промисловості і ядерної енергетики.

Про це заявив радник прем'єр-міністра Польщі Войцех Зайончковський у ході зустрічі із президентом держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" Недашковським, повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Найбільшу зацікавленість у співробітництві з Україною в сфері атоменергопрому проявляють компанії Enea і Polska Grupa Energetyczna (PGE).

Польська сторона готова інвестувати в будівництво нових генеруючих потужностей і розвиток інфраструктури, повідомила прес-служба НАЕК у четвер з посиланням на Зайончковського.

Реклама:

Польща, за його словами, через збільшення обсягів споживання в країні й поглиблення екологічних проблем також має намір переглянути свою програму розвитку атомної енергетики, заморожену на початку 90-х років.

Керівник "Енергоатома" у свою чергу проінформував радника прем'єр-міністра Польщі про плани розвитку атомної промисловості і ядерної енергетики України до 2030 року, зокрема, про хід проекту по добудуванню третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

"Ми відкриті для діалогу й зацікавлені надалі у співробітництві", - сказав Недашковський і запропонував продовжити обговорення перспектив співробітництва як на рівні зацікавлених компаній, так і на рівні українсько-польської міжурядової комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!