Робота металургійних комплексів подорожчає

Четвер, 26 червня 2008, 14:51

Рівень цін на світовому ринку на кокс, що широко застосовується у металургійному виробництві, в 2009 році може досягти 650 дол тонна.

В 2007 і  на початку 2008-го ціни на нього варіювалися в межах 220-450 дол тонна. Про це повідомляє "Український бізнес портал" з посиланням на прес-службу Мінвуглепрому.

Такий прогноз дав голова компанії McCloskey Жерар Макклоський під час виступу на конференції "Європейський ринок металу 2008", що відбулась минулого тижня в Лондоні.

За його словами, вартість твердого коксівного вугілля (що добре спікається) в 2009 році досягне 290-300 дол тонна, у той час як в 2007- на початку 2008 року ціни на них перебували в межах 92-98 дол тонна.

Реклама:

"Тенденція значного зростання цін на кокс і коксівне вугілля буде зберігатися протягом найближчих трьох-чотирьох років. При цьому Китай буде основним імпортером коксівного вугілля", - вважає експерт.

Макклоський висловив думку, що в Україні варто провести приватизацію шахт, а також залучити інвесторів для відкриття нових потужностей з видобутку вугілля, що набагато безпечніше в порівнянні з експлуатацією шахт глибиною більше 1 км.

Як повідомив агентству гендиректор об'єднання коксохімічних підприємств "Укркокс" (Дніпропетровськ) Анатолій Старовойт, ціни на кокс і коксівне вугілля будуть рости як в Україні, так і в усьому світі: "Метпідприємства до цього повинні готуватися".

Компанія McCloskey (Лондон) є однією із найавторитетніших аналітичних компаній по ринку коксу та коксівного вугілля у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!