Львівську страхову компанію купили австрійці

Понеділок, 23 червня 2008, 16:20

Антимонопольний комітет України (АМКУ) видав дозвіл австрійській компанії "Grazer Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft" (GRAWE) на придбання більше 50% акцій ЗАТ "Страхова компанія "ІНПРО" (Львів).

Про це повідомляє "Лігабізнесінформ" з посиланням на інформацію прес-служби АМКУ.

Як повідомляє прес-служба страхової компанії (СК) "Граве Україна", договір про покупку ризикової страхової компанії "ІНПРО" підписаний 10 квітня цього року, сума угоди не розголошується.

За словами члена Ради директорів, головного математика і спеціаліста з фінансової оцінки ризиків концерну GRAWE, доктора Гюнтера Пухтлера, концерн "відносно завершив свій географічний розвиток".

Реклама:

"Одним з головних пріоритетів на сьогодні вважаємо розвиток на тих ринках, на яких успішно працюємо. Такий ринок, як український, дуже динамічно росте й важливо бути в цей час з ним. Ми раді, що нам вдалося знайти "здорову" компанію, яку можна органічно розвивати і просувати в Україні під іменем концерну GRAWE", - таку думку висловив фінансист.

За словами голови правління компанії "ІНПРО" Дмитра Ваньковича, ця угода дозволить компанії одержати серйозний інвестиційний ресурс для більш активного розвитку, модернізувати IT-систему компанії і значно розширити свою присутність на ринку.

Концерн GRAWE працює на українському ринку з 1998 року. За підсумками 2007 року, СК "Граве Україна" посідає друге місце на ринку лайфового страхування за розміром премій в 151 млн 40,70 тис грн і страхових виплат - 3 млн 441,50 тис грн.

ЗАТ Страхова компанія "ІНПРО" працює на ринку ризикового страхування з 1992 року. Проводить всі види майнового, транспортного і особистого страхування. За підсумками 2007 року, ЗАТ СК "ІНПРО" зібрала 26 млн 271,5 тис грн і виплатила 12 млн 559,8 тис грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!