6 млн осіб одержали компенсації за знеціненими вкладами

Понеділок, 23 червня 2008, 13:38

Голова правління Державного Ощадного банку Анатолій Гулей заявляє про одержання компенсацій за знеціненими вкладами в Ощадбанку колишнього СРСР шістьома мільйонами вкладників.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Зеркало недели" .

"На сьогодні близько 6 млн чоловік вже одержали гроші", - сказав він.

До реєстру вкладників, за даними Гулея, внесено близько 10 млн. чоловік.

Реклама:

"Це значить, що вони в будь-якому разі одержать свої гроші - нехай не цього року, так у наступному", - зазначив банкір.

Уряд, як підкреслив голова правління, регулярно фінансує виплати компенсацій знецінених вкладів, і процес виплат буде і далі продовжено після внесення змін до держбюджету-2008.

"Фінансування йде регулярно, по сто мільйонів (гривень) кожні вісім днів ми одержуємо... У найближчому майбутньому повинні бути внесені зміни до бюджету, будуть визначені нові джерела фінансування і воно буде продовжено. Цю машину зупинити вже не можна", - сказав він.

Як повідомлялось, постанова Кабміну №1 від 9 січня передбачає виплату в 2008 році компенсацій за знеціненими вкладами, на загальну суму 6 млрд грн, у тому числі безпосередньо самим вкладникам - 5,76 млрд грн, а також спадкоємцям померлих вкладників - на суму 0,24 млрд грн.

Документ також передбачає, що Держказначейство може перераховувати до Ощадбанку кошти у гривнях або іноземній валюті для виплати компенсацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: